Höstprogrammet visas här inom kort!
Program för våren 2018
Ladda ner vårens program som PDF här »
Våra sammanträden äger rum på Naturhistoriska riksmuseet, i Lilla hörsalen med ingång från innergården, kl. 19:00. På alla möten bjuder vi på fika och i viss mån kan man få hjälp med bestämningar.
Tisdagen 30 januari
- Meddelanden och demonstrationer
- Introduktion till de svenska stickmyggorna. Anders Lindström, mest känd som rättsentomolog men som huvudsakligen forskar på stickmyggor går igenom de 50 svenska arterna och berättar om hur man känner igen dem.
Tisdagen 27 februari
- Meddelanden och demonstrationer
- Den långsprötade silverfisken. Scarlett Szpryngiel har under hösten gjort en studie av den långsprötade silverfisken och hur den kan verka som skadedjur.
Tisdagen 27 mars
- Meddelanden och demonstrationer
- Årsmöte
- Öland ur entomologens perspektiv. Pav Johnsson, kommer att visa bilder och berätta om insektsrika Öland. Pav är biolog med många strängar på sin lyra.
Tisdagen 24 april
- Meddelanden och demonstrationer
- Trender hemmavid – skadedjur i våra bostäder. Thomas Persson Vinnersten, entomolog med stor kunskap om insekter som skadedjur.
Bonusaktiviteter under vår/sommar
22 maj – Biologiska mångfaldens dag
Vi letar efter insekter tillsammans, på land och i vatten. Alla åldrar, alla kunskapsnivåer! Samlingsplats: Spegeldammen, 115 42 Stockholm, Sverige. Kontaktperson: Scarlett Szpryngiel
Se även Stockholms Universitets sida med fler aktiviteter i närheten, samt alla aktiviteter under biologiska mångfaldens dag i den här kalendern.
Arrangemang på gång
Bibaggen Apalus bimaculatus, vridvingar och tidiga bin vid något sandtag. Rasmus Hovmöller håller i det.
Stanislav Snäll demonstrerar hur man genitalpreparerar kortvingar och andra skalbaggar för att underlätta artbestämning. Kan bli två tillfällen om intresse finns.
Julia Stigenberg och Mattias Forshage kommer att hålla en stekelkurs under två-tre lördagar i februari. Mer information kommer. Anmäl intresse redan nu till julia.stigenberg@gmail.com
Vi vill även passa på att påminna er om att ni kan söka stipendier från föreningens fonder med sista ansökningsdag 30 april, mer information finns här.
Håll även koll på Entomologiska Föreningen i Stockholms Facebooksida och här på hemsidan för information om kommande småexkursioner.
En mailinglista är önskat av många medlemmar, detta för snabbare kommunikation och info om exkursioner med kort varsel. Om alla (som vill vara med på listan) skickar sin aktuella E- mail adress till bert.gustafsson@nrm.se så kan han lägga in dessa i en lista.