Program för våren 2015

 

Våra sammanträden äger rum i Naturhistoriska Riksmuseet, skaparverkstaden på plan 3, en trappa ner från huvudentrén (nära resturangen), kl. 19.00.

På alla våra möten serveras gratis fika, och bestämningshjälp kan erbjudas i mån av tillgång på specialister.

 

Ladda ner programmet som PDF »

 

 

Tisdagen 27 Januari

1. Meddelanden och demonstrationer

2. Göran Palmqvist. Naturvård och fjärilar i Stora VikaGöran Palmqvist har sedan en tid tillbaka varit engagerad i kalkbrottet Stora vika. Här presenteras en del av hans i aktagelser, främst vad gäller fjärilar.

 

Tisdagen 24 februari

1. Meddelanden och demonstrationer

2. Bildkväll. Ta med era egna bilder så kan vi tillsammans beundra dem under ledning av John Hallmén och Stanislav Snäll, båda erfarna fotografer. Vi kan i februari mörkret byta entomologiska och fotografiska erfarenheter och längta efter en ny och spännande insektsäsong. Den som vill kan även få bestämningsförslag och tekniska råd

 

Tisdagen 31 mars

1. Årsmöte (Dagordningen finns på hemsidan under Dokument, Stadgar, §6)

2.  ”En reseberättelse från Peru” ett antal av stipendiaterna från 2014 ska presentera hur resan gick och en hel del exotiska bilder utlovas.

Observera datum! Tisdag 21 april

1. Meddelande och demonstrationer

2. Marie Dacke, ”Från stjärnor till skit Marie Dacke är lektor i sinnesbiologi och är nyfiken på olika aspekter av synsinnet hos insekter, fiskar, spindlar och människor. Här kommer hon att berätta om hur ett unikt kompass-system ligger till grund för den dagliga mattransporten över den Sydafrikanska savannen. Bered dig på att roas och förundras!

 

På alla möten bjuder föreningen på fika. Man kan få bestämningsservice i mån av tillgång på specialister.