Program för hösten 2018

Ladda ner höstens program som PDF här »

Våra möten äger rum på Naturhistoriska riksmuseet, lilla hörsalen, med ingång från innergården. Mötena startar kl 19:00. Kom i god tid, dörren är låst (blir du försenad, ring gärna någon i styrelsen innan så glömmer vi inte att skicka ut någon som kollar dörren – exempelvis John: 0701-749850 eller
Niklas: 073-6133796) 

Tisdagen 25 september

  1. Meddelanden och demonstrationer

  2. ”Ett samhälle i sömntornet – galler och gallsteklar” Rasmus Hovmöller, verksam vid Naturhistoriska riksmuseet, har tittat närmare på sömntornstekeln Diplolepis rosae, deras galler och dess olika invånare på rosor.

Tisdagen 30 oktober

  1. Meddelanden och demonstrationer

  2. ”Resa i myrornas rike” Anders Hagman som sitter med i ArtDatabankensexpertkommitté för steklar och har stor erfarenhet av myror i fält men även i studio.

Någon lördag eller söndag i november:

Nyckelpigeworkshop. (datum ännu ej spikat) I år har tusentals skolelever fotat nyckelpigor för att vara med och utveckla en artbestämningsapp, som Miroslav Valan på Naturhistoriska Riksmuseet berättat lite för oss om tidigare https://forskarfredag.se/pm-20180426/. Här är en chans att bidra till att träna AI:n, eller bara träffas och diskutera artbestämningar utifrån foton under gemytliga former. 

Tisdagen 27 november

  1. Meddelanden och demonstrationer

  2. ”Ät insekter – rädda världen!” Anders Engström, bloggare och författare som har praktiserat, och skrivit en bok om, att äta insekter ur ett mer svenskt perspektiv. Läs mer på www.bugburger.se

Tisdagen 18 december ”extramöte”

  1. Meddelanden och demonstrationer

  2. ”Adventsfika med glöggmingel”. Liksom förra året träffas vi igen i vintermörkret för säsongsavslutning med bildvisning/ lättare föredrag. Programmet är ännu inte spikat utan meddelas senare på hemsidan och Facebook.

Med anledning av nya datalagen GDPR har vi behövt se över vår hantering av medlemsregistret. Mer utförlig information följer inom kort, och lagen är bitvis svårtolkad, men det ser ut som vi inte längre kan använda e-maillistor som vi delvis själva kompilerat. För att undvika all tvetydighet har vi nu istället startat upp en Mailchimp-lista som hittas på ento.se/epost, och vi ber alla medlemmar att ansluta sig till den listan, även ni som tidigare frivilligt meddelat oss era e-mailadresser, för att undvika all tvetydighet. Listan är öppen så att man kan smita med även utan att betala medlemsavgiften (de flesta av våra aktiviteter är helt öppna, vi hoppas bara att medlemsavgiften inte ska ses som betungande för någon...).


Tips: Håll även koll på Entomologiska Föreningen i Stockholms Facebooksida för information om kommande småexkursioner!