Program för hösten 2017

Ladda ner höstens program som PDF här »

Tisdagen 26 september

  1.  Meddelanden och demonstrationer
  2.  ”Entomologisk exkursion till Turkiets största ekområde” Stanislav Snäll. Efter ett antal vändor till Turkiets eklandskap ska vi nu få se bilder från dessa resor. 

Tisdagen 31 oktober

  1.  Meddelanden och demonstrationer
  2. ”Sommarens skörd” Ta med krypen från sommaren så kan vi tänka tillbaka på den ljusare delen av året under den lite mörkare årstiden. Ett bra tillfälle att få hjälp med artbestämningar på monterade djur eller bilder om man kört fast i sitt insektsnycklande.

Tisdagen 28 november

  1. Meddelanden och demonstrationer
  2. ”Dagfjärilar i norra Vietnamn” Markus Franzén. Entomolog och forskare som varit runt på många olika ställen och varit involverad i många olika entomologiska forskningsprojekt berättar om fjärilar från mer tropiska områden 

Tisdagen 19 december ”extramöte”

  1. Meddelanden och demonstrationer
  2. Bildvisning och glöggmingel” Johan Lind etolog och naturfotograf kommer och visar bilder och berättar för oss om djurens beteende.


Våra möten med tillhörande föredrag äger rum i Naturhistoriska Riksmuseets lokaler kl. 19.00, i första hand Lilla hörsalen med ingång från innergården. 


Håll även koll på Entomologiska Föreningen i Stockholms Facebooksida och här på hemsidan för information om kommande småexkursioner.

En mailinglista är önskat av många medlemmar, detta för snabbare kommunikation och info om exkursioner med kort varsel. Om alla (som vill vara med på listan) skickar sin aktuella E- mail adress till bert.gustafsson@nrm.se så kan han lägga in dessa i en lista.